De Trumpna fruarna-make Shakespeare great again!

image001
Mälarhöjdens friluftsteater i Stockholm bjuder på den musikaliska komedin De Trumpna fruarna  – en scenisk smällkaramell, sprängfylld med fart och fläkt, skratt och sång, i ett komiskt och musikaliskt fyrverkeri. En stjärnspäckad ensemble som överraskar med galenskap och fyndigheter. Missa inte sommarens stora skrattfest där ”De muntra fruarna” förvandlas till ”De Trumpna fruarna”.
Mälarhöjdens friluftsteater i Stockholm bjuder på den musikaliska komedin De Trumpna fruarna – en scenisk smällkaramell, sprängfylld med fart och fläkt, skratt och sång, i ett komiskt och musikaliskt fyrverkeri. En stjärnspäckad ensemble som överraskar med galenskap och fyndigheter. Missa inte sommarens stora skrattfest där ”De muntra fruarna” förvandlas till ”De Trumpna fruarna”. Varför då?

I desperat behov av pengar försöker den skrävlande adelsmannen Falstaff förföra två gifta kvinnor, i syfte att stjäla deras mäns förmögenheter. Men de två muntra fruarna upptäcker hans plan – och iscensätter en gruvlig hämnd.
William Shakespeares komedi Muntra fruarna i Windsor är skriven när han var på sitt allra mest lekfulla humör. Den komiska förnedringen av den åsneaktige adelsmannen är en sprudlande hyllning till den vanliga människans kamp – och seger – över en korkad och uppblåst överhet.

I Mälarhöjdens Friluftsteaters uppsättning förvandlas De muntra fruarna tillDe Trumpna fruarna. Varför då?

För att i Friluftsteaterns uppsättning är den uppblåste adelsmannen en skrävlande rikemansson från USA, som är verksam i fastighetsbranschen. Och som har ett hår som är rödblont. Och som drömmer om att lämna fastighetsbranschen i New York, för att flytta till den politiska arenan i Washington – och in i ett stort vitt hus…

Med De Trumpna fruarna- begår komikern och musikern Thomas Järvheden debut som musikalartist – och som rödblond presidentkandidat. Som Donald Trump försöker han förföra de muntra fruarna till två ryska oljeoligarker, i syfte att få pengar till sin presidentvalskampanj.

Men Trump har underskattat kvinnornas list och styrka – och kommer få smaka på hämnden från de trumpna fruarna, spelade av Alla Luks (konstnärlig ledare för teatern) och Thèrése Andersson Lewis (från bland annat musikalenRent, och SVT:s Vårdgården).

Trump möter även motstånd från en annan stark kvinna, spelad av Inger Nilsson. Inger har spelat en annan välkänd person med rött hår (som även hon bor i ett stort hus, och har problem med auktoriteter). Inger lät därför den rödblonda peruken gå till ynglingen Thomas Järvheden.

Snällt, tycker vi.

Nu till den centrala frågan: Kommer uppsättningen att skapa diplomatiska förvecklingar mellan Sverige och USA?

Man kan inte annat än hoppas. (Den som lever får se.)

Vad som i alla fall är säkert, det är att den musikaliska komedin De Trumpna fruarna i Windsor begår premiär den 29:e juli, och fyller Mälarhöjden – och dess älskade publik – med sång och skratt och rödblonda presidentkandidater ända fram till den 20:e augusti.

Medverkande:Thomas Järvheden, Alla Luks, Thèrése Andersson Lewis, Inger Nilsson, Glenn Edell, Fredrik Hiller, Andreas Andersson, Philip Haglund, Johan Wennerstrand

För regin står Fredrik Hiller.

Boka biljetter!

KOMMENTERA